trött och lite less

Har en snart 4-åring som trotsar och testar gränser enormt och en snart 10-månaders som inte har bajsat på 3 dagar och vägrar somna på kvällen.

Fredagskväll i soffan

Båda barnen sover, maken stökar omkring på vinden och jag glor på Doobidoo. Strax ska det plockas fram lite gott att äta och lite vin att dricka. Vi ska nog kolla på Heroes, säsong 4 började i USA och just nu så laddas första dubbelavsnittet :-)

Imorgon blir det färgköp till Elias rum, Micke ska fortsätta greja på vinden och dagen avslutas med grillning och tårta hemma hos Stephanie och Jocke.

Regn...

Jag gillar regnoväder, när jag slipper gå ut i dom! Just nu har det lugnat ner sig lite, men alldeles nyss vräkte det ner, haglade och åskade. Och jag som ska iväg och hämta Elias på förskolan om typ en halvtimme, det blir stövlar, regnjacka och mössa! Får se hur glad Elias blir av att behöva ta på sig regnkläder innan hemfärden, bara att förbereda sig på fighten!


Älskade unge...



Finaste killen, trots evigt tjatande, tjafsande, trotsande så älskar jag dig över allt annat!

...

Har haft en riktigt trevlig dag idag. Morgonen gick hyfsat smidigt, inget bråk eller tjafs med Elias och Dante käkade välling utan problem. På väg ut genom dörren så fick jag ett sms från Malin, promenadförslag :-)
Så idag har jag knatat från dagis heeeela vägen hem, det är en bra bit ska jag säga! Kul att ha tid att prata med nån utan att bli avbruten av dom stora barnen också. Det är så himla skönt att kunna vara ute och gå med Dante nu, förut skrek han ju bara i vagnen. Jag har ju haft honom mot mig tills för bara några veckor sedan, men ändå så har han tyckt att vagnen är pest. Nu sitter han framåt i Urban Jungle och verkar stortrivas! Dessutom så sover han så himla bra i den, bästa vagnen!

Gjorde en synundersökning för körkortet också, så nu ska jag bara fylla i alla papper och sen skicka in dom. Sen är det dags att börja köra!

Ska slösurfa lite nu, sen mys i soffan med maken och nåt bra på TV

Tjingeling

Skitväder...

Regnet hänger verkligen i luften, skulle ju vara skönt om det kunde låta bli att regna när jag ska hämta på dagis sen. Det är så himla skönt att kunna knata den biten till bussen efter hämtningen.

Jag vill verkligen komma igång med träningen igen, men det är så svårt att hitta tiden att sticka iväg! Micke kommer ju inte hem förren tidigast 18. Och efter det så går allt i ett, ungar ska badas, kläs på pyjamas, läsas sagor, nattas, fixa välling. När klockan sen är 20 så är jag helt slut och däckar i soffan.
Så på sätt och vis är det bra att Elias nya förskola ligger en bit bort. Det blir vardagsmotion :-) Visserligen kanske inte så hård träning men lite ger det säkert.

Nää...

jag har inget vettigt att säga

Lite seg...

Känns som om det kommer att bli en tråkdag idag, med bara tråksaker att göra. Vika tvätt, tvätta mera, städa, laga mat, diska...BLÄH!
Jag behöver nåt att se fram emot!


Kvällens film...


Najsig dag!

Idag var Elias hemma från förskolan. Här på Värmdö får syskon bara gå 25 timmar i veckan när föräldern är hemma med bebis. Man får två alternativ, 9-14 varje dag eller 9-15:15 mån-tor och ledig fre. Kändes rätt lätt att välja faktiskt.
Vi började morgonen med att bara dra omkring i pyjamas, sen blev det lyxfrukost! Jag gjorde nämligen amerikanska pannkakor! Riktigt smarrigt, tydligen så smarrigt att Elias talade om för mig att han minsann ville ha det varje dag. Hmm vet inte riktigt, liiite jobbigt att göra och kanske lite för onyttigt.
Efter lunch kilade vi över till Malin, Wilmer och Wera. Mammorna fikade och grabbarna röjde. Dom leker väldigt bra ihop men har lite olika åsikter ibland ;-)

Nu ska jag strax fixa ihop lite middag till pojkarna. Själv ska jag äta senare med maken. Vi tänkte käka vinfondue när ungarna somnat.

Tjingeling!

Finbesök!

Sitter och väntar på att Ida och Max ska komma och hälsa på! Ida har fixar lunch och jag har ordnat fika, solen skiner och imorgon är det Fredag! Kan det bli bättre?

14 000 steg...

det är vad jag har gått idag! Imponerande eller hur? Och då har jag ändå inte varit på några direkta långpromenader. Känns skönt att man rör på sig utan att tänka på det.

Har haft en rätt lugn dag idag. Lämnade av Elias på förskolan och promenerade bort till jobbet i Ösbydalen. Fick mig en välbehövlig kopp kaffe där och hann byta några ord med chefen. Knatade vidare till mölnvik och smet in på Lindex en sväng, hittade en skjortklänning som nog blir snygg ihop med leggings och sneakers.
Hemma så käkade jag och Dante lunch och sen tog vi det lugnt tills det var dags att fara iväg och hämta fina brorsan.

Nu på kvällen har jag och Elias bakat muffins :-)

Lilla lillebror...



Lunchdags!



Lite häng efter maten...



Lillebror börjar bli riktigt bra på att gå



Men man blir lite trött av det...

Finaste storebror...



Elias 2 år :-)



Lite större...



Finaste...



Charmtrollet...



Förut älskade han att bada, nu är det fight varje gång...



Bästaste storebrorsan!

Ordning och reda

Idag var jag lat vid lämning och hämtning på dagis. Tog faktiskt bussen hela vägen dit och hela vägen hem. Men det vara bara för att jag skulle hinna (orka) städa här hemma. Nu är badrummen skinande rena, det är dammsuget och undanplockat. Tyvärr kommer det väl se ut som en slagfält i morgon bitti ändå, men det är ju ett rent slagfält i alla fall!

Och eftersom jag var duktig och gjorde nytta idag så ska jag ägna morgondagen till att bara roa mig och Dante. Så om nån vill luncha i mölnvik, hojta till!

Men hallå?!

Varför åker Simon och Thomas till några pensionärer i Karlskrona när mitt vardagsrum är i skriande behov av hjälp? Va? Va? Va?

Nu jävlar...

ska jag ta det där förbannade körkortet! Blanketterna är utskrivna, optiker ska bokas och det ska planeras för körlektioner.

Idag tog det 1½ timme att åka till dagis, lämna Elias och åka hem igen. INTE ok.


Snart helg igen

Jag tycker att det är Måndag och Fredag hela tiden! Vad händer därimellan? Och om dagarna går så här fort nu, hur blir det då när jag jobbar igen?

Helgen är fullbokad som vanligt, dop, måla klart, storhandla, kolla efter ny bilstol till Elias, fixa UJ och så det vanliga städa-tvätta-laga mat.
Jag behöver en kväll ute med en god drink och trevligt sällskap! 

Liten, sovande minigris!



Gullungen ligger i vagnen på verandan och sover

Jag målar å målar....

men inte kommer jag nånvart! Blir lite duttande här och duttande där, men så är det när man har barn hemma. Det går inte att göra allt i ett svep. Så ikväll, då det säkert ändå bara är skit på tv, så ska jag försöka måla första omgången med vitt. Sen är det snart klart! Och då ska lilla minigrisen få flytta in med sin lilla säng, och en riktigt bra babywatcher :-)

Pigg å glá!

Ovanligt pigg, eller så är det bebiskoman som har givit med sig efter nio månader. Dante har sovit bra två nätter i rad nu, man kan inget annat än att hålla tummarna för att det ska hålla i sig. Allt hänger ju ihop, sover han bra, sover jag bra=glad mamma som har ork att hitta på grejer med sina barn.
Idag blev det förskolan mellan 9:30-10:30. Elias var inte sugen på att gå hem så det fick bli en McDonalds muta. Imorgon ska han vara där lite längre och jag ska försöka att gå ifrån en liten stund. Jag hoppas att det ska gå bra. Han är ju inne i en period då han är livrädd för att vi ska glömma honom. Så att säga att jag ska gå ifrån en stund är inte poppis, men påpekar man att jag faktiskt kommer och hämtar honom så är allt ok igen.
Vi tog en sväng i mölnvik efter lunchen och smet in på Lindex. Hittade två par byxor åt Dante, på tjejavdelningen, han är ju så smal att pojkbyxor i storlek 74 inte passar utan dom bara halkar av. Blev iallafall ett par mjuka, fodrade jeans med mudd och ett par bruna plyschbyxor. Elias norpade åt sig en Blixten Mcqueen tröja som fick åka med hem.

Nu ska jag käka riskakor och INTE titta på Idol. Avskyr att se folk göra bort sig.

Egentid *lyx*

Var hos frisören idag. Skönt med egentid måste jag säga. Blev lite slingor och en kortare frisyr, känns jättebra. Klippte mig hos Emma på Frisyrmakarna i mölnvik, suverän tjej!

Idag var det ju även första dagen för Elias på nya fsk. Vi var ju bara där och tittade men det kändes överaskande bra. Elias var blyg i början men sen tinade han upp och gick och kikade överallt och pratade för fullt med nya fröken. Imorgon ska vi vara där mellan 9:30-10:30. Men tanken är att han på torsdag och fredag ska gå 9-15, alltså full dag. Vi får se hur det blir.

Visst ja! Dante sov hela natten för första gången!

Nya förskolan

Imorgon börjar Elias på sin nya förskola. Jag är jättenervös. Tänk om han inte trivs? Det här är ju en temporär lösning. Vi hamnade ju på en förskola som ligger lite väl långt bort, står fortfarande i kö till den i området. Vi vill ju gå där! Där har han ju redan en kompis att ty sig till.
Usch.
Det kommer säkert att gå jättebra, men man vet ju hur grymma barn kan vara, och Elias som är så blyg och försiktig i början. Bara att hoppas att hans fröknar är bra och förstår honom och inte pushar för hårt.
Min älskade, älskade unge ♥

Fondväggar och vilda ungar

Ojoj vilket ös det har varit den här helgen! Vi började lördagen med att Dante vaknade och kräktes upp sin morgonvälling i vår säng, uäck! Så sabla typiskt då det var min tur att få sovmorgon. Klockan 09:00 stod vi utanför byggole för att köpa målarfärg till Dantes rum. Det blev gräddvitt och en gräsgrön färg till fondväggen. Jag har målat i 3 omgångar och nu är det riktigt, riktigt snyggt! Det kommer att bli så läckert när den vita färgen har kommit upp och alla möbler är på plats!
På eftermiddagen åkte vi till mormor och Peter för att käka middag. Men innan det tog vi en promenad ner till sjön för att se på när mormor, Peter och Micke tog ner masten på båten.
Det blev inte speciellt sent, tror vi var hemma runt 19, lagom till Dantes nattning. Storebror däremot låg i soffan och kollade på senaste favoriten "Hitta Nemo" till klockan 21.
Idag har vi haft båda mina systrar, lillkusinen, Jocke och mormor på besök. Carro fixade middagen, skönt att slippa laga mat både lördag och söndag.

Nu sover båda barnen, micke pratar i telefon med farfar och jag slappar i soffan. Det blir en tidig kväll tror jag, så himla trött. Och imorgon börjar Elias på sin nya förskola.

Lista!

Ditt namn? Theresé
Födelseår? 1979
Hur lång är du? 165 cm
Spelar du något instrument? Jag försökte lära mig att spela blockflöjt...
Dina första tankar när du vaknar? Snälla Dante, somna om!
Är du hungrig? Nja, mest lite sugen på nåt gott
Vart befinner du dig just nu? Hemma
Biter du på naglarna? Nej
Vad är du bra på? Laga mat, baka och surfa på nätet
Har du några husdjur? Nej men har haft katt, kanin och marsvin
Vad heter din farmor Anita
Vem vet mest om dig? Min man skulle jag tro
Vad vill du ha just nu? Smulpajen som står i kylen
Ditt mål i livet? Att vara lycklig med min familj
Rädd för? Spindlar och att nåt ska hända min familj
Har du någon vän du känt i 10 år? Ja.
Har du körkort? Nej, men funderar på att ta
Pepsi eller Coca cola? Cola light
McDonalds el. Burger King? Burger King
Sjunger du? Bara för barnen
Vad har du för skostorlek? 37
Vill du gifta dig? Jag är redan gift
Är du en hälsogeek? Näpp
Kommer du överens med dina föräldrar? Ja det gör jag
Din hårfärg och frisyr? Halvlångt, färgat brunt med lugg
Skorna du hade på dig idag? flipflop
Grönan eller Liseberg? Grönan
Vad sover du i? Sängen..(och trosor..)
Kläder du hade på dig idag? Blå tunika och svarta leggings
Favoritfärg på kläder? Brunt, svart,blått, grönt rosa...
Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Mjukisbyxorna och championtröjan
För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Hmm inte så mycket, inte till mig iaf!
Har du rosa kamouflage-kläder? Nej!
Tatueringar du har? En rosa fjäril i svanken, funderar på en till
Piercingar du har? Ett hål i vardera öra
Har du glasögon? Nej
Hur ser din plånbok ut? svart och glittrig
Din perfekta Pizza? Gillar inte pizza
Randigt, rutigt eller blommigt? Randigt
Favoritårstid? Hösten
Favoritmat och dryck? Lax och pasta. Vatten
Favoritdjur? Katt
Favoritparfym? Använder aldrig parfym
Vad köpte du senast? Kläder till barnen
Hur mycket pengar har du? Tillräckligt
Hur svarar du i telefonen hemma? Ja det är Theresé
Hur svarar du i mobilen? Ja det är Theresé
Vem ringde du senast? Mamma
Sov du ensam inatt? Näpp
Vem sov du senast över hos? Svärmor
Vad gjorde du kl 08 imorse? Åt frukost med ungarna
Vad gjorde du för 15 min sedan? Surfade på facebook
Det sista du sa högt? Godnatt älskling (till stora sonen)
Det senaste någon sa till dig? Jag måste gå långsamt så han hinner bläddra klart (maken om sonen som vill hinna titta i boken innan dom säger godnatt)Vad har du druckit idag? Vatten och kaffe
Vad var det senaste du åt? Fläskfilé med grönsaker och pasta
Vad är det för färg på din ytterdörr? Vit
Vad är det för väder hos dig nu? Ser inte det är för mörkt
Godaste glassmaken? New york super fudge chunk från B&J
Sover du tungt? Nej
Drömmer du mardrömmar? Ja ibland
Favoritklädsel? Jeans eller leggings och nån top
Vad ser du om du tittar till höger? en lampa och en vägg
Vad ska du göra härnäst? Titta på en film och äta paj
Humör just nu? Lite seg men glad 
Favoritgodis? choklad
Sommarplaner? Har inte funderat, det är ju ett år kvar!
Hur många kuddar sover du med? 1
Morgon eller nattmänniska? morgon!
Har du dåligt morgonhumör? Nej.
Snarkar du? inte vad jag vet
Stökigt el välstädat? välstädat
Vad längtar du mest efter just nu? mer tid!
Om du fick väcka någon från de döda, vem skulle det vara? ingen aning
Vad väntar dig om 10 år? Ingen aning
Vad luktar det just nu om du sniffar lite? nytända ljus
Saknar du någon nu? Nej jag har alla mina kära här
Snus eller cigaretter? isch inget 
Vill du ha barn? Har två tack det är bra så
Är du snäll? För det mesta
Är du blyg? Ibland
Tycker du att du har fin dialekt? makens sundsvallsdialekt
Favoritfärg? ROSA!
Har du spytt i någons knä? Nej
Syskon och deras ålder? Två yngre systrar, 24 och 20 år
Senaste skola? Gymnasiet
Tycker folk du är snygg? Vet inte
Har du använt någon hårprodukt idag? Nej.
Har du bråkat med någon idag? Nej.
Vad har du för planer till helgen? måla yngsta sonens rum
Är du sugen på något nu? B&J!
Har du kvar dina barndomsskivor? Nej tyvärr
Brukar du bada i sjöar om somrarna? helst inte, är en poolmänniska
En film? Trollkarlen från OZ
Vem får en kram? Barnen, maken och alla andra 
Brukar du läsa horoskop? ibland
Kan du baka bullar? JA goda blir de också
Hund eller katt? katt
Sängstorlek? 180
Müsli eller corn flakes?  både och
Hur ser du ut idag?  som vanligt..
Vad såg du senast på tv? Doobidoo
Tycker du om din pappa? Ja .
Vem i din släkt pratade du senast med? Min mamma


WOW!

Jag fick sova till 06:40 trots att det var min dag att kliva upp! Dante låg så sött och snusade på min arm och sen vaknade han med ett leende. Det kan bara betyda en sak:
Det blir en bra dag idag!

Dagens lista

Det här ska jag göra idag:

Ringa Elias nya förskola *Check*

Lägga upp grejer på Tradera *Check*

Fixa lunch

Tvätta och städa

Däremellan ska jag bära Dante, dricka kaffe, få Dante att sova, lyssna på Elias tjatter, bära Dante, hjälpa Elias med hans Tv-spel, bli tokig på hans Tv-spel, bära Dante, surfa lite på facebook och slutligen bära Dante.

Misstänker att jag kommer att däcka i soffan runt 20:00 med en Ben&Jerry eftersom maken antagligen jobbar sent.




Jag vet...

vem som vinner So You Think You Can Dance! Aldrig att jag kan hålla mig från att tjuvkika!

Att komma överens...

när det gäller film och serier i vår familj är inte lätt! Som dom trötta småbarnsföräldrarna man är så vill vi inte se filmer som man måste engagera sig i. Det ska alltså vara nåt lättsamt, nåt som man kan bli avbruten av gråtande barn i. Så vad tittar vi på? Fåniga komedier, senast såg vi natt på museét 2! Hallå? Vad gav den? Förutom att Micke somnade ovaggad i soffan :-) Eller fåniga äventyrsfilmer, typ Indiana Jones. ELLER så ser vi om filmer som vi redan sett två och tre gånger.
Nu har vi iallafall hittat lite serier som vi följer sporadiskt bland annat Eureka, Heroes och Dollhouse...hmm ser ni nån gemensam nämnare på dom tre? ;-)

Tråååååkigt...

Regnet bara öser ner och vi har inga som helst planer för idag. Jag sitter bara och väntar på att den sabla kommuntanten ska höra av sig. Elias behöver verkligen få börja på förskola, helst redan igår. Tyvärr så får vi ju inte den förskola som vi ville ha. Vi får inte ens nån av dom som vi har önskat, utan vi hamnar uppe i Lugnet. Det blir inte kul att ta sig dit varje dag med två ungar på bussen. Men, men vi står ju på överflyttning så det är ju bara att hålla tummarna. Så länge som man är föräldraledig så funkar det ju iallafall.


RSS 2.0